Litt historikk om MellomStemt og Askerkoret.

 

MellomStemt ble startet i 1996 og er et blanda kor med ca 30 medlemmer fra den nordlige del av Asker. Vi er et sosialt inkluderende kor med stor bredde i repertoaret, bl.a. folkemusikk, viser og rytmisk. Vi har hatt flere prosjekter med andre kor og har hatt konserter med bl.a. Gøran Fristorp og Ola Bremnes og for tiden turné med "Jenny Jenssen og koret". Koret opptrer ved forskjellige anledninger, og har i flere år hatt konsertprosjekter i samarbeid med andre kor og solister.

2012: Deltok på 100- års jubiléet til Holmen og Landøen Vel på Holmen fjordhotell.

2011: Deltok i Asker Mannskors 160-års jubileumskonsert i Asker Kulturhus.

2010: Deltok sammen med 4 andre kor og dansere i en "Irsk Aften" i Asker Kongressenter. Over 400 tilhørere.

2009: Deltok i et prosjekt sammen med Ola Bremnes med musikere i Bærum Kulturhus og Asker Kulturhus.

 

Askerkoret ble stiftet på Dikemark sykehus i 1942. Den gang het det Sangkoret Ljom. Askerkoret er et blandakor som er fra Asker.
Koret har gode minner fra flere opptredener som bl.a.:

8.mai 2010
Irsk Aften med over hundre sangere fra korene: MellomStemt, Asker Mannskor, Rause Røster, Midnattsol og Askerkoret. Musikere i Corner Boys og dansere fra Tide-Tønsberg Irish dance ensemble. 400 tilhørere.

28.mars 2009
Deltok med variert korsang ved utdelingen av Martin Lundes minnefond i foajeen i Asker kulturhus.

1.juni 2007
Theodorakiskonsert med Vice Versa og Balkanorkesteret i konsertsalen i Asker kulturhus. Vi serverte tapas og mulighet for å kjøpe drikke i vestibylen i pausen. Etter konerten var det fest med medbrakt mat til koldtbord og dans i festsalen!

8.mai 2006
"Swing & Sweet" i teatersalen i Asker kulturhus under kulturuken sammen med Krogstad Storband.

Juni 2006
20 korister deltok på Arendal korfestival med bl.a. konsert på Kanalplassen og forestilling i kulturhuset med vokalgruppa "Cheezy Keys". Overnatting,grilling og dans til 21 mans orkester i Hove leir.

Mai 2002
Koret feiret 60-års jubileum med konsert i Sentermenigheten i Asker.